De 30 bedste goth-hits til dansegulvet

3-thriller-michael-jackson

Du kender det måske ved fester hvor folk enten kører det seneste latterligt dårlige kommercielle auto-tunede bras fra radioen eller spiller de samme latterligt fortærskede pop-klicheer man aldrig har brudt sig om men alligevel er blevet udsat for så mange gange, at man næsten har behov for oto-rhino-laryngologisk hjælp for den svie og tort ens ører er blevet udsat for. Klæge honning-sentimentale ballader med latterligt banale budskaber eller provokerende lalleglade feel-good sange, der frem for muntre op vækker de mest destruktive sider af en, fordi de er så påtaget følsomme og sjælløse at høre på. Du vil gerne have noget, der er en kende mørkere. En kende mere ægte. En kende mere i overenstemmelse med dit følelsesliv, der muligvis er en kende mere kompliceret end et overskudsdomineret lyksalighedshimmerige 24-7. Noget, som er en kende mere mystisk og raffineret end endnu en banal kærligheds-schlager af discount radio-poppens mester Rasmus Seebach og noget mere sensuelt end Medina som stripper sine ord for dig .

Omvendt har du heller ikke lyst til ruinere fest stemningen fuldstændig med dine musikalske behov ved eksempelvis at spille den seneste nye begravelselshymne af et eller andet random doom metal band, hvis tempo kan få selv en sønderjysk techno-tramper på ritalin til at gå i dvale.

Fortvivl ikke, for der findes talrige gode mørke sange med okkulte temaer, du kan spille uden at bringe fest stemningen til graven og du kan tilmed risikerer sprede noget nostalgisk eufori over dansegulvet hvis party-klientellet ikke er alt for unge.

Så til dig, der trænger til at høre noget god pop musik, noget mere okkult fest-musik eller bare gerne vil føje lidt nostalgisk stemning til festgulvet, bringer jeg her – De 30 bedste goth-hits til dansegulvet!

TheCure

Goth-Disco Playlist:

31. Sisters of Mercy – Lucretia, My Reflection (1987)

30. Michael Jackson – Dirty Diana (1987)

29. Metallica – Enter Sandman (1991)

28. Faith No More – Last Cup of Sorrow (1997)

27. Danzig – Satan’s Child (1999)

26. Michael Jackson – Thriller (1982)

25. Siouxie And The Banshees – Cities In Dust (1986)

24. The Cure – A Forest (1980)

23. Killing Joke – Love Like Blood (1985)

22. Tiamat – Brighter Than The Sun (1999)

21. Cradle of Filth – Temptation (2006)

20. Marilyn Manson – The Long Hard Road Out of Hell (1997)

19. Billy Idol – White Wedding (1982)

18. Moonspell – An Erotic Alchemy (1995)

17. Garbage – Push It (1998)

16. Joy Divison – Love Will Tear Us Apart (1979)

15. Depeche Mode – Enjoy The Silence (1990)

14. PJ Harvey – Down by the Water (1995)

13. Marilyn Manson – The Dope Show (1998)

12. The Cult – She Sells Sanctuary (1985)

11. Monster Magnet – Space Lord (1998)

10. The Cure – One Hundred Years (1982)

09. Danzig – Mother (1988)

08. The Cult – The Witch (1992)

07. Garbage – I’m Only Happy When I Rains (1995)

Titlen vender det stereotype feel-good “walking on sunshine” pop-univers på hovedet og appellere til hyggekredsens outsider, til pessimisten og måske bare den almindelige dansker, klima-mæssigt betragtet.

06. The Smashing Pumpkins – Ava Adore (1998)

Da Billy Corgan var vågnet op fra de siamesiske drømme, havde droppet den ungdommelige naivitet og det sødmefulde drømmepop fra Smashing Pumpkins lydunivers til fordel fra et tungt og depressivt elektronik-mørke, lignede det en symbolsk handling at han smed håret til fordel for det krybende skaldede-look, der senere skulle blive hans varermærke.

05. Marilyn Manson – The Beautiful People (1996)

Intet siger 90’er goth og outsider’ness end Marilyn Manson og hans ekstreme look og toneangivende militante athem.

04. Type O Negative – My Girlfriend’s Girlfriend (1996)

Få har omfavnet goth stilarten med større dedikation end metal-gruppen Type O Negative med nu afdøde Peter Steele som et af 90’ernes stærkeste goth-ikoner!

03. Nine Inch Nails – Closer (1994)

Dyrisk begær, bibelske referencer, formørkede sindsbeskrivelser, oh yes this is indeed goth og den mest mesterlige af slagsen!

02. New Order – Blue Monday (1983)

Egentlig er det Joy Division og ikke New Order som er blandt goth-musikkens ypperste af de to grupper, der tæller samtlige medlemmer fra Joy Division med en undtagelse af afdøde Ian Curtis. Men man kommer dårligt tættere på et ultimativ goth-disco nummer end på Blue Monday, med sin legendariske trance-agtige start og Bernad Sumners mørkemandstemme.

01. Sisters of Mercy – This Corrosion (1987)

Alt ved denne video er bare rendyrket goth. Torden, regnen, lædertøjet, det hele er bare lige i skabet på et eminent pop-nummer!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s