20 Gyserfilm du bør glæde dig til i år 2016!

År 2016 ser ud til at blive et godt år for horror film og som et, der kommer til at have noget for enhver horror-smag! Hvad enten du er til klassiske blodige slasher-film, okkult horror eller gyserfilm af den mere jordbundne og realitetsnære slags, burde år 2016 have noget horror i vente netop for dig!

Så tjek listen ud og se om du ikke kan finde minimum en must-see blandt listen af tyve gyserfilm, der er værd at glæde sig til dette år!

 

20. A Man In The Dark

Premiere: 26. August
Skuespillere: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

images

Atter engang vender Fede Alvarez (Fede er hans borgerlige fornavn, ja) som også er manden bag den seneste Evil Dead  tilbage til horror-genren, denne gang med en  gyserfilm af en lidt anden type. For hvor han på Evil Dead legede med det overnaturlige er A Man In The Dark væsentligt mere jordbunden. Filmen handler om en gruppe teenagere som begår indbrud hos en blind mand i den tro at de har fundet et let bytte. Det viser sig dog at de er kommet til at undervurdere en blinds mands evner noget så grusomt!

19. A Cure For Wellness

Premiere: 23. September
Skuespillere: Dane DeHaan, Mia Goth, Jason Isaacs

maxresdefault

I A Cure for Wellness følger vi skuespilleren DeHaan, som spiller en mand, der rejser op til de scweiziske alper for at hente sine chef fra et terapi ophold for at opdage at hans chef er forsvundet. Tvunget til at forlænge sit ophold i Scweiz går det op for DeHaan at noget grusomt finder sted på den europæiske “wellness spa”. På instruktørstolen finder vi Gore Verbinski, som også er manden bag The Ring.

18. Ouija 2

Premiere: 21. Oktober
Skuespillere: Henry Thomas, Elizabeth Reaser, Doug Jones, Lin Shaye

ouija_69203

Mike Flanagan som blandt andet har lavet den udmærkede gyser Oculus, har instrueret en opfølger til sidste års positive overraskelse om de mørker kræfter, der kommer på spil når man spiller ånden i glasset.

17. The Other Side of the Door

Premiere: 11. Marts
Skuespillere: Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto

Endnu en horrorfilm i år som har Sarah Wayne Callies fra Walking Dead på skuespillerlisten! I The Other Side of the Door følger vi en tidligere meget munter familie, der er bragt i hjertesorg over deres søns ulykkesvangre død. Men da moderen til sønnen bliver belært i et ritual, der angiveligt kan kalde sønnen tilbage til jorden for et sidste farvel kys, rejser hun til gamle antikke templer som kan fungere som led mellem de jorden og verdener hvor hun kan tale med sin søn.

Dog, kommer hun til at modsætter hun sig en direkte ordre om ikke at åbne porten bag hvilket alskens ulykker findes og det kommer til at skabe flydende grænser mellem liv og død. Filmer virker spændingsfyldt, fuld af gys og generelt uhyggelig og som en, der kan være med til at gøre 2016 til et godt år for horror film.

16. Viral

Premiere: 19. Februar
Skuespillere: Analeigh Tipton, Sofia Black-D’Elia, Michael Kelly

viral-movie-blumhouse-2016

Med en blanding af science-fiction, horror og drama er Viral et endnu en film om en virus, der spreder sig vidt ud i verden. Men frem for at følge virussen’s påvirkning på befolkningen som helhed, følger man en enkelt familie ‘s kamp for overlevelse i karantæne.

Med to personer i instruktørsæddet som begge tidligere har lavet en gyserfilm sammen (Paranormal Activity 3) nemlig Henry Joost og Analeigh Tipton, har filmen potentiale til at blive mere end den fortærskede kliché den ellers godt kunne lyde lidt af!

15. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist 

Premiere: 10. Juni
Skuespillere:
Patrick Wilson, Vera Farmiga, Frances O’Connor, Simon McBurney

Efter etteren The Conjuring (2013)’s enorme succes, var det blot et spørgsmål om tid før der kom en opfølger med detektiv-parret Ed og Lorraine Warren, som efterforsker i paranomale kriminal-sager. Og efter den succesfulde udgivelse af forløberen Annabelle (2014) er fans endnu mere spændte på dette næste kapitel i serien.

Handlingen for filmen er endnu ikke blevet afsløret men rygter siger at vi i filmen kommer til at følge endnu en af Warren’s berømte paranormale efterforsknings sager, nemlig historien om to søstre i Enfield, England i slutningen af 70’erne, som angiveligt begge var besatte.
Sagen referere Lorraine Warren til som en af de mest skrækindjagende i hendes karriere, hvilket lyder lovende for filmen omend det ikke er hundrede procent sikkert at dette rygte om plottet taler sandt.

Og hvis rygtet ikke er tilstrækkeligt i sig selv til at vække interesse, kan det derudover nævnes at instruktør James Wan (instruktøren bag den første film The Conjuring men ikke til forløberen Annabelle) tilbage i instruktørsædet og skuespillerne Patrick Wilson og Vera Farmiga indtager atter deres roller som The Warrens.

14. Leatherface

Premiere: TBA 2016
Skuespiller: Lili Taylor, Stephen Dorff, Nicole Andrews

b49745caebdccb6b4b386b8c150df78f

Forløberen til The Texas Chain Saw Massacre (1974) har været stærkt omdiskuteret blandt mange horror fans og i 2016 kommer historien altså endelig på lærredet . Filmen handler om hvordan Leatherface som teenager flygter fra en mental institution med tre andre samt en tilfangetaget sygeplejerske, for derefter at blive jagtet af en sindsforstyrret politimænd på jagt efter hævn.

Plottet lyder både voldeligt, forstyrret og yderst spændingsfyldt, på niveau med de tidligere film i serien. Leatherface bliver nummer otte i serien og med et helt nyt set af ansigter både foran og bag kameraet, hvilket gør det svært at sige præcis hvad fans kan forvente af filmen. Det er dog ikke meget der skal til for at overgår dens forgænger Texas Chainsaw 3D, som omendskønt filmen brillerede rent kommercielt, blev sablet ned af både kritikere og fans af serien.

13. Rings 

Premiere: 1. April
Skuespillere: Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki, Laura Wiggins

rings

Opfølgeren til The Ring (2002) skulle oprindeligt have haft premiere fredag den 13. sidste november men blev udsat til april i år, hvilket har skabt endnu mere spænding op til dens udgivelse. Rings bliver den tredje udgivelse i serien og handlingen i filmen tager sted 13 år efter originalfilmen med Samara som den eneste karakter, der går igen.

The Ring Two’s (2005) fik en meget negativ modtagelse fra gyserverdenen, mange påstod at plottet var klichefyldt og at filmen var relativt begivenhedsløs. Forhåbninger til denne film er høje, specielt fordi Gore Verbinski’s første film i serien var så banebrydende. Men uden Naomi Watts til at løfte filmen og en ny mand på instruktørsædet, er det vanskeligt at forudsige om den bliver vellykket eller ej. Vi krydser fingre!

12. Amytiville: The Awekening

Premiere: 15. April
Skuespillere: Jennifer Jason Leigh, Bella Thorne, Cameron Monaghan

Inspireret af det påstået hjemsøgte hus i hvilket Ronal “Butch” DeFeo Jr. myrdede sin familie med geværskud mens de sov, har the Amityville historien givet anledning til adskillige gyserfilm, med The Amityville Horror fra 1979 som den mest kendte.

Man kan håbe på at der på Amityville Horror ikke bare bliver malket ny mælk fra samme ko, omend det kan ikke udelukkes at være tilfældet når man ser traileren til filmen. Men når nu originalfilmen er så stor en klassiker er Amityville Horror tiltalende at se alene for at følge seriens videre forløb.

11. The Purge 3

Premiere: 1. juli
Skuespillere: Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, Mykelti Williamson

The-Purge-Anarchy-poster

Omend de første to film har fået en blandet modtagelse, har de begge efterladt publikum med tørst efter mere fra serien. En tørst den tredje film forhåbentlig kan slukke. “The Purge” refererer til en årlig udrenselse af samfundets afskum og kryb, hvor alle forbrydelser inklusive mord, for en aften bliver legale. Hvorvidt nogen vil deltage i den årlige event er op til dem selv.

Selvom konceptet unægteligt er ophidsende og tiltrak et bredt publikum, var The Purge (2013) lidt af en fuser da den nøjes med at følge en enkelt familie, hvilket mange seere blev skuffede over. The Purge: Anarchy (2014) fortsatte hvor etteren slap og her fulgte man hele L.A. frem for blot en enkelt familie. Og mens det da var et fremskridt, manglede den stadig noget styrke for helt at leve op til dens hype.

Den tredje film i serien vil forhåbentlig bryde den cirkel og med den alternative titel The Purge: Beginnings, er det mere end realistisk at folk får god horror for skillingen.

10. Pride And Prejudice And Zombies

Premiere: 5. Februar
Skuespillere: Lily James, Lena Headey, Matt Smith, Douglas Booth

Filmen, der får premiere i næste måned er baseret på en satirisk bog med samme titel, af forfatteren Seth Grahame-Smith. Den er en parodi på den højt besungne klassiker af Jane Austen “Stolthed og fordom”. som titlen indikere kommer Mr. Darcy og Elizabeth Bennet til at slås med mere andet end bare kærligheden i gyser-romancen.

Austen fans savler over denne film og horror fans som er til horror af den mere satiriske slags (f. eks. Scream) burde heller ikke misse den. Den film som ikke lader til at ville tage sig selv for højtideligt og hvis der nogen sinde var en måde at genfortælle en klassisk kærlighedshistorie korrekt på, er jeg sikker på at horror fans ikke kunne komme op med en bedre måde end denne.

9. The Boy

Premiere: 22. Januar
Skuespillere: Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson

Det er en unik film for at sige det mildt og blandt andre Lauren Cohan fra The Walking Dead, er med i den. Den følger en slags Gremling’s-lignende plot om en engelsk babysitter (Cohan) som kommer på opgave at skulle passe og “nurse” en dukkedreng for et ældre ægtepar. Da babysitteren ikke tror på at drengen er levende, tager hun mere end bare let på de strenge regler for pasningen hvilket skal vise sig at få meget barske konsekvenser.

Willian Brent Bell befinder sig ikke på et helt ukendt terræn når han betræder gyserverden med The Boy, hans diskografi som instruktør tæller nemlig film som Stay Alive (2006) og The Devil Inside (2012) to relativt succesfulde film indenfor branchen. Og med al den hype som allerede omgiver denne film, er det mere end sandsynligt at den kommer til at blive et hit og en glimrende måde at starte år 2016 på set med gyserfilms øjne.

8. The Disappointments Room

Premiere: Den 25. Marts
Skuespillere: Kate Beckingsdale, Gerald McRaney

Denne film beskrives bland andet som en psykologisk thriller på linje med The Shining. Filmen handler om Dana og hendes søn Jeremy, som finder et hemmeligt rum på loftet hvorfra, utallige rædsler undslipper. Dette driver Dana til at stille spørgsmålstegn ved hendes psykiske tilregnelighed.

Filmen er baseret på en sand historie og tæller også skuespiller Kate Beckingsdale som spiller med filmene fra  Underworld filmserien og Micheala Conlin fra filmen Bones. Filmens instruktør D.J. Caruso, er lidt af en veteran indenfor thriller genren og har blandt andet stået lavet Disturbia (2007) og Eagle Eye (2008)

7. Lights Out

Premiere: 29. Januar
Skuespillere: Teresa Palmer, Emily Alyn Lind, Alicia Vela-Bailez

losw656

Baseret på instruktøren David F. Sandberg’s sensationelle kortfilmen af sammen navn, kommer der nu en fuldlængde film væsenet, som kun træder frem når lysene slukkes. Originalfilmen var en skrækindjagende sag og nok til at overbevise mig om at David Sandberg, som også instruere denne film, er at af de navne i horrorverden, man bør holde øje med!

6. Before I Wake

Premiere: 8. April
Skuespillere: Kate Bosworth, Thomas Jane, Jacob Tremblay, Annabeth Gish, Dash Mihok

I Before I Wake følger vi parret (Kate Bosworth og Thomas Jane) som fornyligt har mistet deres søn og adopteret en 8-årig dreng ved navn Cody. Der er dog en ting de ikke er blevet fortalt om Cody, nemlig at hans drøm manifesterer sig i virkeligheder og det, uanset om det være sig gode drømme eller slemme mareridt.

Filmen er skrevet og instrueret af Mike Flanagan som er kendt for at have stået bag filmene Oculus (2013)  og Absentia (2011) og har potentiale til at blive ganske glimrende horror-film, taget i betragtning af hvor positive anmeldelser disse to film har høstet. Og ser man på traileren til filmen kan vi forvente os en hurtig-kørende thriller.

5. 31

Premiere: 23. Januar
Skuespillere: Malcolm McDowell, Sheri Moon Zombie, Meg Foster

At sige at denne film ser uhyggelig ud er vist noget af en underdrivelse, især for enhver horror-fan med skræk for klovne. 31 er historien om hårdtarbejdende mænd, der bliver holdt fanget mod deres vilje og tvinges til at spille spillet “31”. Og målet med spillet? At overleve 12 timer fyldt med ondsindede klovne, der venter på at slå én ihjel. Og hvis ikke dette var nok, er filmen skrevet og instrueret af ingen ringere end heavy metal komponisten og horrorkongen Rob Zombie, som (udover den kongegeniale plade med White Zombi Super-Charger 2000) har stået bag film som Halloween (2007), House of 1000 Corpses (2003) og The Devil’s Rejects (2005)

4. Death House

Premiere: TBA
Skuespillere: Danny Trejo, Robert Englund

death-house

Det her er intet ringere end en film med så mange legendariske horrorfigurer at den omtales som gyserfilmens svar på The Expendables. Death House tæller skuespillere som Robert Englund (kendt som Freddy Krueger), Gunnar Hansen (kendt som Leatherface), Kane Hodder (kendt som Jason), Doug Bradley (kendt som Pinhead)
Og filmen handler om fire af de mest notoriske mordere, der huserer i en særlig afdeling af fængslet, der hedder “The Death House” og nær The Death House ligger en hemmelig regeringsbygning, som bliver afgørende for deres flugt fra fængslet. Med et all-star horrorteam så storslået som det, kan det vist dårligt blive andet end en succes.

3. The Witch

Premiere: 26. Februar
Skuespillere: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie

Filmen tager sted i 1630’ernes New England og og er en dyster film om hekseri-hysteri. Den ser uhyggelig ud i al sin sælsomhed og er formentlig en film en langsom film som først gradvist bliver mere uhyggelig og forstyrrende.

Den handler om heksejagter og begyndelse på heksehysteriet i New England og må især siges at være et must for folk med interesse i hekseri og hekseriets historie.

2. The Forest

Premiere: 8 Januar (Har haft premiere, går ikke i de danske biografer)
Skuespillere: Natalie Dormer, Taylor Kinney, Yukiyoshi Ozawa

Historien handler om det man omtaler som “The Suicide Forest”, et sted i den nordvestlige del af Mount Fuji i Japan, der ligger cirka 35 kilometer over havets overflade. Navnet kommer af stedet som har ry for at være et sted, folk ofte gå hen for at begå selvmord. Selvmord er dog ikke umiddelbart temaet for filmens handling, da filmen i stedet handler om dæmoner. Dette ligger dog ikke langt fra stedets historie da gamle mytologier fortæller, at The Suicide Forest er hjemsøgt af dæmoner.

Omend det er begrænset hvad traileren for filmen afslører om The Forest, er det nok til at vække folks interesse og er filmen udført rigtigt, er dette et godt bud på en must-see for år 2016.

1. The Strangers 2

Premiere: 2. December
Skuespillere: tba

Strangers

I opfølgeren til den særdeles glimrende etter The Strangers (2008) følger vi en familie med en besværet datter, som forsøger at få en familien samlet til en familie ferie. Men da familien ankommer til onklens trailerpark finder de ham og tanten døde. De er blevet dræbt af trioen fra etteren – Man In The Mask, Pinup Girl og Dollface.

Ingen skuespillere er blevet endnu blevet nævnt andet end Liv Tyler i en mindre birolle, og det er endnu ikke blevet endeligt bekræftet om Marcel Langenegger, der stod bag etteren, instruerer filmen. Så det er småt med info om filmen, men med etterens succes taget i betragtning, er det svært ikke at blive våd om munden ved tanken om et gensyn med den mystiske og død ubehagelige dræber-trio fra etteren.

Reklamer

1 Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: