De tyve bedste sange om kønshår

13461313_10208291904148037_1053775481_o

You can shave off ya pussy
You can whack yo shit smooth
But if you do bitch, then my dick a never move

                                                                                      – UGK “Harry Asshole”

Denne blog findes i en nyere og bedre mere opdateret udgave på engelsk, her:
The 20 ultimate tracks about pubic hair

For nyligt udsendte en kvindelig kunstner ved navn Candace Roberts denne musikvideo (klik her for at se den) , som er en hyldest til kvinders kønshår lavet for, med hendes egne ord “to own my pubes in an era of hairlessness.” Hvilket fik mig til at tænke på om det ikke er ved at være på tide med en ny “pubeshår playlist”? Hvis ikke for at hylde noget, der i en overgang (00’erne) så ud til helt at uddø, så i det mindste for at søge svar på følgende bemærkning, jeg faldt over i et tre år gammelt interview, i “Alt For Damerne.”

“- Hvad med kropsbehåring?

Det skal være meget, meget, meget minimalt. Der skal ikke være noget under armene eller på benene. Der må gerne være lidt i skridtet, men ikke noget buskadsagtigt. Det kan jeg godt skrive under på, at ingen mænd i 30’erne synes er specielt lækkert. Det virker lidt gammeldags, og vi mænd i 30’erne har jo aldrig rigtig har prøvet andet end glatbarberede kvinder. – Michael (32 år)”

Det emmer ganske vist ikke af meget andet end ignorance omkring individuelle lyster og præferencer, at så snævre præferencer er repræsentative for et helt køn. Men omvendt er det vel ikke så meget anderledes end de standard udbrud man møder, når kønsbehårings debatten med jævne mellemrum blusser op. Og hvor vi i den grad fordres med seksualiserede  og forherligende fremstillinger af ‘det glatte lag’ og miniature varianter af frisuren på nederste etage, bliver den fulde pels modsat ofte præsenteret som et frastødende element, og et tegn på dovenskab, eller manglende soignering.

Af den årsag ligger det os ikke så fjernt igen, at stille spørgsmålstegn ved om det måske bare er så simpelt at moderne mænd ikke føler sig tiltrykket af det der kønsbehåring, der? At de måske godt kan leve med det men ikke er så begejstret for det? Eller findes der vitterligt mænd, som stadig synes at det er viiildt turn-on?

Lad os se om vi kan finde svaret her, i mit bud på en “Pubic Hair Playlist” anno år 2015.

21. Primus – Winona’s Big Brown Beaver

To spørgsmål meldte sig da denne sang hittede. Det ene, om denne sang handlede om Wynona Ryder. Det andet, om hvorvidt sangen handlede kvindelige kønshår. Bandet har afvist at sangen handler om Wynona Ryder, men det andet står endnu hen i det uvisse.

Vurdering: Primus har med vilje skrevet sangen om bæveren flertydigt således at den kan forstås på en måde billedligt og en anden bogstaveligt.

20. Eminem & Obie Trice – Drips

“She foaming at the lips, the ones between the hips/Pubic hair’s looking like some sour cream dip.”

Eftersom nummeret er særdeles misogynt, er det måske ikke det mest oplagte nummer at fejre noget som helst kvindeligt med. Bemærkningen om kønshår, og hvordan det ifølge duo’en ligner alles foretrukne snack-dipping når kvinden bliver ophidset lyder dog mere positiv end nedsættende.

Vurdering: Eminem og Obie Trice har ikke noget imod kønshår når de har sex.

19. Peaches – Set It Off

Hvis den lille mængde kønshår på frontcoveret til “Amorica” var nok til at coveret blev censureret, tør jeg slet ikke at tænke på hvad reaktionerne var dengang Peaches udsendte denne musikvideo. Den fik hende fyret fra hendes kontrakt med Sony, som ellers dårligt var kommet i stand. Peaches, der gør sig meget i at udtrykke sin lyst og sin seksualitet meget eksplicit, gør det ikke uden at udfordre skønhedsidealer og kønsnormer, og det er denne musikvideo et pragteksempel på.

Vurdering: Excessivt kunstnerisk kropsbehåringsaktivisme kan få dig fyret fra et major label.

18. Mark Nikolai – Bushes (Norman “Fatboy Slim” Cook Remix)

In the bush… bush… bush… bushes in the park

Jeg kan tydeligt huske dengang denne musikvideo dukkede op på Alternative Nation i MTV. Dengang kendte jeg vidste jeg hverken hvad brazilian wax var for noget, eller hvad bush betød (i mit hoved hed det bare en trekant) men ved slutningen af denne her sang var jeg ikke i tvivl om hvad jeg lige havde set.

Vurdering: At få fjernet sine kønshår ved brug af voksning er en ting, der eksisterer. Det var dengang stadig ret nyt og breaking!

17. My Bloody Valentine – Soft As Snow

Du finder dårligt en smukkere, og mere kærlig hyldest til det kvindelige kønsorgan end denne perle. “Carried on a wave/Where it can lead you/Touch your head, then your hair/Softer, softer everywhere/Fingertips are burning/Can I touch you there.” Intet mindre end bjergtagende!

Vurdering: Som en sand kunstner og storbeundrer af den kvindelige krop elsker Kevin Shields elsker alt ved kvinders køn, naturligvis også kønshårene.

16. Dead Kennedy’s . Stars And Stripes of Corruption

“Like a great eternal Klansman/With his two flashing red eyes/Turn around he’s always watching/The Washington monument pricks the sky/With flags like pubic hair ringed ’round the bottom.”

Nu det er ikke fordi punkgruppen Dead Kennedy’s som sådan forholder sig til kvindelig kønsbehåring, men under den falliske-metaforik formår de at trække en smuk analog mellem flagenes bevægelser for neden af Washington monumentet, og den krussede form kønshår har.

Vurdering: Dead Kennedy’s har ikke noget imod mandlige kønshår

15. Lady Gaga – Poker Face

“I won’t tell you that I love you/Kiss or hug you/Cause I’m bluffin’ with my muffin/I’m not lying I’m just stunnin’ with my love-glue-gunning.”

Blev i sin tid opfattet som et statement om at Lady Gaga holdt understellet hårløst. Det var dog før Lady Gaga begyndte at bestille mannequin dukker vedhæftet med kønshår til sine shows og før hun selv optrådte nøgen på forsiden af det dengang splinternye livsstilsmagasin Candy, og blotlagde en tydelig og mørk dusk.

Vurdering: Som med så meget andet, der har med udseende og look at gøre, gør Lady Gaga præcis som hun har lyst til med frisuren forneden. Og hun er glad for at eksperimentere fra den ene yderlighed (det hårløse) til den anden (den fulde behåring), og er ikke bange for at “indvie offentligheden i det”.

14. Big Punisher – Still Not a Player

“I Could go downstairs/little brown hairs everywhere/’You nasty Twin!’, I don’t care.”

Big Punisher afslører umiddelbart at han har nogen som helst kønshårs præferencer, Big Punisher synes bare du er nasty hvis du har mange hår dernede og Big Punisher synes godt om nasty!

Vurdering: Big Punisher er nede med hvad som helst, så længe det er pussy.

13. Candice Roberts – Take Back Your Beaver

Take back your beaver/ Don’t ever leave her/
Stand by your beaver/ Cause tomorrow belongs to her

Komikeren Candice Roberts splinternye selvironiske hyldest til ‘busken’ må vist gå for at være et must på enhver pubesplaylist.

Vurdering: Det er svært for en kvinde at gå med dusk i en verden, der er blevet hårløs.

12. Mr. Mother’fucking’Exquire – Good Pussy In Chicago

“So we got some piff to smoke/And we got some liquor, yo/Gift it like it’s Christmas and my/pubic hair is mistletoe”

Vurdering: Hans mening om kvinders dusk kendes ikke, men Mr. Motherfucking Exquire synes til gengæld jævnt tilfreds med sit mandlige ditto.

11. The Wild Knight – Beaver Patrol

“My favorite way of getting kicks/ I go down town, I hustle chicks/ Beaver Patrol! (Beaver Patrol!)/ One good thing that’s on my side/ It’s a big bad car, it’s out of sight/ Beaver Patrol!”

Nu er det egentlig et tolkningsspørgsmål, men da beaver ofte bruges som slang for kvinders kønsbehåring er den i vidt omfang blevet tolket som om at ‘beaver patrol’ er en metafor for, ja, at have samleje med en kvinde.

Vurdering: The Wild Knight levede i 60’erne, og havde det okay med at standard dusken dengang var en ‘beaver’.

10. The Black Crowes – Amorica

Ny synger The Black Crowes ikke decideret om kønshår, men det ville næsten være en skam ikke at inkludere noget fra pladen, hvis frontcover blev censureret fordi den indeholdte kønshår. Duplikeringen af et Hustler magasin fra 70’erne, som udgør coveret til The Black Crowes tredje album Amorica (1994), viser en stribe kønshår, der stikker udover bikini underdelen. Det var tilsyneladende en stribe for meget for de amerikanske myndigheder,

Vurdering: Mens Black Crowes ikke lader til at have noget imod kønshår, der er out of bounce med bikinilinjen, opfatter de amerikanske myndigheder det som anstødeligt.

09. T.I. – No Mediocre

“I never f*ck a b*tch if she don’t do her hair/No more, you won’t get no dick if there’s a bush down there/Girl I should see nothing but p*ssy when I look down there.”

Vurdering: T.I. er slet ikke nede med dusken. Han mener at det kun er “mediocre bitches”, der har hår dernede og T.I. siger nej til mediocre bitches.

08. Gravy Train!!!
All_the_Sweet_Stuff-Gravy_Train!!!!_480 “I’m really really goin’ through it/so when are we gonna do it/I grew out all my pubes trying to look like a dude/in hopes that you’d someday screw it.”

Vurdering: Kønshår er en meget maskulin ting.

07. 7 Live Crew

“She laid on the table, then opened her thighs/No hairs on the p*ssy, which made my dick rise”

De udtaler sig egentligt ikke om hvad de synes om kvindelige kønshår som sådan, men de bliver tydeligvis let ophidset af det glatte lag.

Vurdering: 2 Live Strip tænder på glatbane.

06. Dillinger Escape Plan – We Are The Storm

Nu er det ikke fordi at mathcore metal bandet Dillinger Escape Plan ikke lavet musik nummer som handler om kønshår, men bandets guitarist Ben Weinman har tilgengæld ytret sig i temmelig utvetydige vendinger om emnet i et 9 år gammelt interview med Metalrage, hvor han fortæller følgende: “.. I like a really hairy pussy”.

05. Mor – Fisse I Dit Fjæs

“Der er noget muggent ved dig, det er på tide at du går, i din mund, der spotter jeg et fremmed kussehår”

Vi har simpelthen føjet intet mindre end Danmarks musikalske vidunder MØ på listen, fordi hun i karrierens spæde dage lavede denne lille punkperle sammen med hendes kollega i undergrundsbandet MOR, Josefine Struckman.

Vurdering: Den (eks?)-kæreste har intet mod behårede kusser, i hvert fald ikke så længe de sidder på hans kvindelige affære.

04. Peaches – Rub

Som den eneste kunstner optræder Peaches to gange på denne liste hvilket skyldes hendes passionerede kamp mod skønhedsdikaturet og hendes farvestrålende, provokerende og æstetisk formidable musikvideoer. Jeg mener tag blot et kig på ovenstående musikvideo og få syn for hvilken bad azz kropsrebel Peaches vitterlig er. Fuld af nøgne voluminøse kvindekroppe, gudsbenådet smukke måtter og nøgnehed en masse er den en sand fryd for enhver med hang til anti-kropshaming aktivisme og queer-feministisk porno-æstetik!

13410728_10208297759454416_729374117_o

03. Gucci Mane feat. Lil’ Wayne & Chris Brown – Cyeah Cyeah Cyeah Cyeah

“Yeah, all pussy aint good pussy And I dont like bald pussy I like wolf pussy”

Vurdering: Lil’ Wayne melder pas ved hårløse kusser fordi han er til “wolf pussy” – med andre ord til fuldt behårede kusser! Du ved på det niveau hvor hårene er lange tråde og dusken er på pelsstørrelse (jeg plejer at kalde det for “luksuspels”.

02. UGK – Harry Asshole

“You can shave off ya pussy, you can whack yo shit smooth, but if you do bitch then my dick a never move” /“Got a young yellow stallion and she twenty years old, when she pop it from the back you see that harry asshole” – Pimp C

Pimp C er på ingen måde fan det af glatte lag. Han kan faktisk ligefrem ikke få den oppe at stå hvis ikke der er hår dernede. Busken kan nærmest ikke blive for stor til ham (The bigger the bush – the better!). Manden går skridtet videre plukker hul i et endnu større tabu – kvinders behårede bagdele (behårede røvhuller for at være specifik!) og det tydeligvis ikke en hårvækst som han væmmes ved.

Jeg kan ikke lade være med at mindes hvordan min foregående elsker plejede med vantro stemme at udbryde “Men hår i røven, alligevel?” når vi diskuterede (mine) præferencer i forhold til kvindelig intimbehåring. Ja, jeg indrømmer det blankt jeg synes (også) at den typisk smalle behåring kvinder har omkring numsen er et lækkert og sexet turn-on! Det fuldender den efter min mening den smukke og sensuelle behåring omkring kønnet.

32453DSCN1133HOT

Vurdering: Pimp C is a real man of the bush – from front to back!

01. Amanda Palmer feat. The Young Punx – Map Of Tasmania

“Soft and sweet and shape like a triangle/Some girls want no shape and they shave it all/That’s so whack, it hurts with the stubble/Walking ’round and look like an eight-year-old/I say grow that sh*t like a jungle/Give ’em something strong to hold onto/Let it fly in the open wind/If it get too bushy you can trim.”

Med det her nummer må Amanda Palmer gå for at være musikindustriens største dusk-aktivist. Hendes hit er så sandelig den mest poetiske og overbevisende hyldest til busken meget underfundigt og glitrende illustreret via vajazzles i forskellige farver.

Vurdering: Amanda Palmer bærer sin busk med stolhed!
Og som det kan ses på billedet til venstre side for indlægget bærer hun også selv på en meget smuk og omfangsrig busk selv. Spørgsmålet er bare hvornår hun laver en duet med Peaches? Det ville være så stort. Jeg kan allerede mærke et legendarisk kropspositivt feministisk hymne være på vej!

For at besvare Michael og andre übersaglige pubeskritikere:

T.I. har altså ikke sex med en kvinde medmindre hun er helt glat, mens Lil’ Wayne insisterer på at der skal være hår på kussen. Og hvad, der får nogens pik (2 Live Crew) til at blive stiv (no hair down there) hindrer andres (Pimp C fra ‘UGK) i at få rejsning – Også selvom om man(d) er i trediverne Michael!

Så hvad kan I beslutte jer fyre, hot or not? Ved I hvad? Jeg får den totalt tossede idé at det måske er tilfældet at fyrene uenige med hinanden. Uenige med hinanden fordi de basically bare har forskellige præferencer. At der simpelthen eksisterer noget der hedder diversitet i mænds smag, og lyster. Vildt nok ikke? Det lyder som den samme konklusion vi kom til, sidst vi prøvede at undersøge emnet!

For what it’s worth, er ovenstående et soundtrack for dem, der elsker at fjerne hår, dem, der elsker at lade det gro, dem, der synes kønshår er for wack, og dem, der aldrig kan få nok af det!!!

Reklamer

1 Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s