Sange der giver dig ‘lyst’ til sommer

Sange, der får én til at dåne, sange, der tager pusten fra én. Sange, der får det til at sitre behageligt i kroppen, sange der, får én til at svede. Glimre. Spinde. Hvad enten det handler om den forførende ordlyd i teksten, røsten i den forførende stemme, de transcenderende og dragende rytmer i den tunge basgang eller den sensuelle smægtende klang i melodierne, har vi samlet de 25 musiknumre, vi bedst synes udtrykker lyst, erotik og begær.
– enjoy<3

Januscl & Iben cc

25. Peaches – Relax

“relax
slip in the cracks
ill take you to another place
we’re makin contact”

Svulstig electronica

24. Serge Gainsborg & Jane Berking – Je T’aime.. Moi Non Plus

Stemmen, intonationerne, sproget, det drømmeagtige orgel, stemmen fra Jane Birkin, der simulere orgasme mod slutningen af sangen. Alt ved denne sang er sensuelt og forførende.

23. Donna Summers – Love To Love You Baby

Sjældent er en vokal hørt så sprudlende orgastisk og kælen. Funky lækkerbisken fra 70’erne.

22. Khia – My Neck, My Back

“My Neck, my back
Lick my pussy and my crack”

Det ultimative oralsex-anthem

21. Justin Timberlake – Like I Love You

Og med ét var den søde rødhårede krøltop fra boybandet N* Sync forvandlet til fræk charmør, musikalsk virtuositet og et af 00’ernes største mandlige sexsymboler.

20. Britney Speaers – I’m a Slave 4 U

“I’m a slave for you.
(Here we go now)
I cannot hold it;
I cannot control it.”

Britney fuldbyrdede sin passage fra den pæne og pigede popstjerne fra Mickey Mouse-Klubben til sexsymbol og provokatør på sit tredje album, det glimrende popalbum “Britney” (2001). Det album åbner med denne hede, lumre og velproducerede perle.

19. Q-Tip – Vivrant Thing

“Shook her thing and violated
Now these wolf-like thoughts are formulated”

Kinky funk med Berry White sample

18. YG – Left, Right

“Fuck with me for better sex I know all the right spots to keep that punani wet.”

“You know I’ll fuck you like I’m fresh outta jail right” er så potent statement om et knald, der forløser tusind års undertrykt liderlighed og længsel. Og bare rolig, det gælder begge parter, for YG “know all the right spots to keep that punani wet”

17. Tommy Seebach – Bubble Sex

Ja, du ser rigtigt. Tommy Seebach er med på listen, for udover at have lavet jubel-glade fødselsdagssange er Tommy også leveringsdygtig i boblende erotiske instrumentale numre, badet i 70’er synth-toner og ledsaget af vellystige stønnelyde fra kvinder for at toppe herligheden.

16. Max B – Porno Muzik

“Damn a nigga real, won’t you come make love to me
Won’t you come break off in me, don’t you wanna fuck with me”

Max B er for evigt døbt Dirty Drake af mig. Hans stil med at synge mere, end han rapper, og køre på melodiske laid-back beats minder meget om Drakes, men Max B er det mere dirty i sin tone. Hvem kunne måske nogen sinde forestille sig Drake udkrænge linjer som “skeet it in ya face bitch Grip me by the balls, I need you to come and taste this”? Men Max B kan andet end at være beskidt i munden. Mest af alt vælge soulede sexede toner, hvis melodier er så catchy, at man ikke kan andet end at blive draget af dem.

tumblr_nazc6aKkYa1r8e6k2o1_50015. Divinyls – I Touch Myself

“When I think about you, I touch myself”

Jeg kan dårligt komme i tanke om noget frækkere end at være nogens private onanisexfantasi, specielt ikke hvis det er i en sådan grad, at vedkommende må kærtegne sig selv, bare mit billede kortvarigt strejfer dennes tankescenarie. Der er noget forbudt over at lave hits, der åbenlyst handler om onani, og der er noget endnu mere forbud ved det, når det synges af en kvinde (helt døde er myterne om kvinders abstinens fra den praksis jo ikke alle steder). Om det var ment som et prosex-feministisk statement, skal jeg ikke kunne svare på, men begærligt, det er det så sandelig.

tumblr_nbccfl7d8B1r8e6k2o1_50014. Iggy Pop and The Stooges – I Wanna Be Your Dog

“Now we’re gonna be face-to-face And I’ll lay right down in my favorite place

And now I want to be your dog”

Underkuet som en hund ligger Iggy Pop nærmest bare og bønfalder om sex her og nu. Og nej, det er ikke halvt så patetisk, som det lyder. Mere bare råt og ufortyndet.

13. Fiona Apple – Criminal
“I’ve got to make a play
To make my lover stay
So what would an angel say
The devil wants to know”

Sange og musikvideoen kan tolkes på flere måder. Fortryder hun eller er hun sarkastisk? Og hvis hun fortyrder, hvad er det så præcis hun fortryder? Men at hun har haft en seksuel oplevelse, der på kant med puritanske normer, er vi ikke i tvivl. Og musikvideoen er… ja, jeg mangler ord, så bjergtaget er jeg af hendes ynde i den.

12. Michael Jackson – Keep It In The Closet

“It’s Just A Feeling
You Have To Soothe It
You Can’t Neglect It
You Can’t Abuse It
It’s Just Desire”

Michael sprang ud af det kyske skab med Dangerous, kyssede for første gang med en kvinde i en musikvideo (“Remember The Time”) og danser rundt med verdens på det tidspunkt største model, Naomi Campbell, til lyden af repetitive sydende beats og stemmer, der hviskende fortæller om at åbne det, der skjuler sig i skabet. Der bliver ikke holdt noget tilbage på det her nummer – og heldigvis for det.

11. U2 – Even Better Than The Real Thing

“You’re honey child to a swarm of bees
Gonna blow right through you like a breeze”

Når begæret er stærkt, får begærsobjektet ofte en nærmest overjordisk og religiøs skikkelse. Så fuld og mægtig af pragt, at den fysiske form ikke kan matche den, da det er umuligt i henhold til fysikkens love.

10. Air – La Femme D’argent

Sjældent har elektronisk musik lydt så sexet som på La Femme D’argent. Et sensuelt jam med smægtende melodistykker og frodige blide lydlandskaber.

tumblr_ni17c9yIvC1u879i9o1_500

09. Primal Scream – Slip Inside This House

“You think you can’t you wish you could
I know you can, I wish you would
Trip inside this house as you pass by
Trip inside this house as you pass by”

http://https://vimeo.com/123924205

Et stærkt seksuel og meget tropisk house lyd ledsaget af Bobby Gillespie’s forførende stemme.

08. Chris Isaak – Wicked Game

“No I don’t want to fall in love”

Chris Isaaks stemme er som syet ud af det stof, våde drømme er lavet af. Og musikvideoen hvor han holder tæt om den danske model Helena Christensen på et træ, er vidt betragtet som den mest sexede musikvideo nogen sinde.

07. George Michael – Too Funky/ I Want Your Sex

“I’ve got to see you naked baby
I’d like to think that sometime maybe
Tonight my goal’s in sight, yeah!”

Jeg tror dårligt, jeg kender nogen, der kan finde ud af at skrive numre, der med større lidenskab og livsglæde beskriver magien ved sex end George Michael.

tumblr_ngw0a8Td0s1u6otdyo1_50006. Medina – Velkommen Til Medina

“Og jeg har ventet længe på at give denne gave til en
Jeg ved du tar´ imod mig uden problem
Jeg har ikke noget tøj på jeg gir´ mig til dig”

Det kan godt være at det ikke er alle der er lige draget af nummeret eller bliver lige imponeret over lyrikken (“Jeg Stripper Gerne Mine Ord For Dig”), men det elektroniske beat er så smittende hypnotisk og lummert, at den seksuelle spænding i nummeret nærmest umuligt kan svækkes. Klart det mest sexede danske nummer jeg til dato har hørt!

PulpThisIsHardcore600Gb230911

05. Pulp – Seductive Berry

Yderst forførende med orkestrale toner, kvindestemme og Jarvis Cockers sælsomme stemme. Hvem ved, om det handler om stalking, ensrettet begær eller en mand, der er tæt på at få befriet sine inderste længsler om at have sex med drømmekvinden? Men at det handler om en person, der har et uudtømmeligt begær, det tvivler vi ikke på.

04. LL Cool J feat. Leshaun – Doin’ It
I wanna knock your block off, get my rocks off
Blow your socks off make sure your G spots soft.”

Lækre sydjamaicanske rytmer, vellykket sammenspil mellem LL Cool J og Lesahauns kælne stemmer og en yderst sensuel musik video.
“.. og man ved bare at LL ved hvordan man slikker en kvinde mellem benene når man ser hvordan han sulten slikker sig om munden”
Damn jeg har knaldet meget til den sang.

2015 1333

03. Madonna – Justify My Love

“Yearning, burning
For you to justify my love”

Inciterende trommelyde, de nærmest hypnotiske temporære strengearrangementer, Madonnas tørstige stemmer og yderst lystige figur i musikvideoen. Det hele er bare så intenst, at man får en fornemmelse af det er tæt på at eksploderer.

02. Inxs – Need You Tonight

“I need you tonight
‘Cause I’m not sleeping

En liste over sange om begær er næppe komplet uden Need You Tonight. En tidløs klassiker. Det umiskendelige riff, den let subtile, men alligevel blottede, lystige tekst, de pulserende rytmer, den sexede vokal sunget af den nærmest forbryderisk smukke Michael Hutchence og en prisvindende musikvideo for at toppe det hele. Virkelig gennemført.

tumblr_ngw3ezYInF1u6otdyo1_500

01. Nine Inch Nails – Closer

“I want to fuck you like an animal
I want to feel you from the inside
I want to fuck you like an animal
My whole existence is flawed
You get me closer to god”

Sex og begær er et glimrende narkotikum mod depression. Begæret til at fylde hverdagene ud med det håb, som forestillingen om en forestående orgasme kan antænde. Selve den seksuelle akt til direkte at fylde hele kroppen og sindet op med en temporær, men overvældende, nydelse, hvis regulær orgasme opnås. Denne intense og heftige oplevelse kan udgøre et magisk modstykke til den generelle oplevelse af tomhed i sjælen, i kroppen, i tilværelsen, i livet. Det ellers så apatiske sind bliver fyldt med pludselig lykkefølelse. Den koma-agtige krop bliver fyldt med nydelse. Det kan måske lyde, som om det ikke adskiller sig synderligt, fra hvordan en junkie oplever sit narkotrip, eller hvordan nogen oplever det at skære i sig selv, det er bare kroppens eget naturlige produkt. Skabt til at aktiveres og udløses og derfor sundt og ikke selvdestruktivt. Det, der er så fantastisk ved Closer, er, at den formår at beskrive denne fortryllende mekanisme, når det forpinte, desperate og suicidale narrativ på albummet (mesterværket “The Downward Spiral”) pludseligt oplever at det at komme (“you get me closer to god”) kan bringe ham i en tilstand så overjordisk, at han nærmer sig Gud, det urørlige og uovervindelige. —

Og mest af alt er nummeret det mest genialt komponerede musiknummer nogensinde, fordi det med så præcis en skrift malende beskriver den overvældende omkuldslående kraft, som begær udgør, når den har været allermest udsat for undertryk. Alt på sangen går til de alleryderste grænser, der er fysisk mulige. “I wanna fuck you like an animal”. Begæret, der bryder de menneskelige lag ned, så der kun er primalvæsenet tilbage. Bæstet med sine kødelige lyster og drifter. “I Wanna Feel You From The Inside”. Bæstet vil trænge så langt ind i partneren som overhovedet og mærke personens indre frem for bare de ydre fysiske konturer og attributter. “You get me closer to God”. Det hele er så magisk, så overjordisk og så sublimt, at man løfter sig fra himlen og kommer tættere på den almægtige.

Det hele er formidlet i en kunstnerisk eminent musikvideo og med en fabelagtigt intenst, voldsom og dramatisk lyd.

Var du også skuffet over hvor enormt fattig, nærmest indholdstom, den enorme seersucces “50 Shades of Grey” faktisk var på erotik og sex, så kommer her nu tre bud på erotiske film, der ikke holder igen med lækkerierne og safterne.

Gode film om begær og erotik:

Film:

9,5 Uge

Emmanuelle

Eyes Wide Shut

Begærlige bøger:

Regina af Lotte Inuk (1992)

Gamle billeder. Nye billeder 054

Regina vælter i stærke beskrivelser af længsel, stormende forelskelse, erotik og eventyrlyst, når vi følger hovedpersonen Alice rejse ud i verden for at genfinde hendes fortabte kærlighed Regina, og for at bryde fri fra hendes tilværelses kvælende trivialiteter.

Udsnit fra romanen:

“Bagefter vil jeg masse creme ind i din hud, som jeg allerede inden jeg rør dig véd vil føles ubegribeligt blød selvom et fint hvidt lag af salt dækker den overalt og slører den mørkebrune lød sommeren her har givet den.

Du vil vende dig om på ryggen, med lukkede øjne og et lille uudgrundeligt smil, og du vil lade mig massere din mave og dine bryster, du vil lade mine tag blive til kærtegn og du vil, i et overjordisk øjeblik, få mig til at tro -og ganske overbevisende- at der virkelig ikke er andet du ønsker dig i hele verden end at ligge her, sammen med mig, end at mærke min hånd gribe varmt om dit køn og bevæge den midterste blidt, men insisterende, trykke og cirkle mens jeg stirrer på dit ansigt og ønsker ønsker ønsker at du skal åbne dine smukke øjne; jeg ved at du aldrig vil gøre det men jeg ved ikke hvad det er du tænker på mens varmen dér mellem dine ben skifter karakter og min hånd bliver våd som mit ansigt er det. Jeg forstår ikke hvorfor jeg altid græder når du kommer, om det er af glæde eller sorg eller af denne evindelige længsel der selv ikke og måske mindst af alt finder forløsning i stunder som disse, så nær ved dig, så uendeligt langt borte fra dig, Regina.”

Jomfruselvmorderne af Jeffrey Euginides (1994)tumblr_m4s5nvCJ3V1qdn3s2o1_400

En spændende roman om det sprængfarlige møde mellem teenage alderens hormonfyldte univers af lyst, spænding og forelskelser på den ene side og den puritanske amerikanske kulturs autoritære tilgange til kønsmodne piger, på den anden side.

tumblr_m3ax9cNTHp1qfwpmjo1_500

Udsnit fra romanen:

Han opremsede deodoranter og parfumer og skrubbesvampe til fjernelse af død hud, og det forbavsede os at høre, at der ikke var nogen udskyldningsapparater, for vi bildte os ind, at piger om aftenen tog udskyldninger med samme selvfølgelighed, som de børstede tænder. Men vor skuffelse var glemt i næste sekund, da Sissen berettede om en opdagelse, der oversteg vore vildeste forventninger. I affaldsposen lå der en enkelt Tampax, plettet, stadig frisk fra en af Lisbon-pigernes indre. Sissen sagde, han havde overvejet at tage den med til os, den var slet ikke ulækker, men faktisk meget smuk, vi skulle have set den ligesom et moderne maleri eller sådan, og så fortalte han, at han havde talt tolv æsker Tampax i skabet. Men så var det, at Lux havde banket på døren og spurgt, om han var faldet død om derinde, og han skyndte sig hen for at lukke op. Hendes hår, der under middagen havde været holdt sammen af et spænde, hang nu løst om hendes skuldre. Hun gik ikke indenfor i badeværelset, men kiggede ham direkte ind i øjnene. Så satte hun i med sin hyænelatter, klemte sig forbi ham og sagde: “Er du så færdig med at endevende badeværelset? Jeg skal bruge noget herinde.” Hun gik hen til skabet, stoppede så op og foldede hænderne bag ryggen. “Det er privat. Gider du lige?” Sagde hun, og Peter Sissen fór ned af trappen, rød i hovedet, og skyndte sig efter at have sagt tak for i aften til Mr. og Mrs. Lisbon af sted for at fortælle os, at Lux Lisbon blødte mellem benene lige nøjagtigt nu, mens fiskefluerne forpestede himlen og gadelygterne blev tændt.”‘

Lolita af Vladimir Naboskov (1955) e961208c4fa4bd31d9a02aa970ecc049

Stærkt provokerende og kontroversiel roman, men også beundringsværdig i sit uforlignelige sprog og smukke beskrivelser af begær og erotisk besættelse.

IMG_9731

Udsnit fra romanen:

“.. og på én gang uden den mindste varsel svulmede en blå havbølge under mit hjerte, for derude på et tæppe i den flimrende sol løftede min elskede fra Rivieraen sig halvnøgen op på knæ, drejede rundt og stirrede på mig over kanten på et par solbriller.

Det var det samme barn – de samme spinkle, honninggyldne skuldre, den samme silkebløde smidige nøgne ryg, det samme kastanjebrune hår. Et hvidprikket sort tørklæde bundet om brystkassen skjulte for mine aldrene abeøjne, men ikke for den unge erindrings blik, de spæde bryster, jeg en udødelig dag havde kærtegnet. Og som var jeg en barnepige i et eventyr om en lille prinsesse (fortabt, kidnappet og fundet i sigøjnerpjalter, som hendes nøgenhed smilede igennem til kongen og hans jagtkobbel), genkendte jeg den lillebitte mørkebrune skønhedsplet i hendes ene side. Med ærefrygt og henrykkelse (mens kongen græd af glæde, trompeterne gjaldede og barnepigen drak sig fuld) genså jeg hendes dejlige indsugede mave, hvor min sydgående mund kortvarigt havde gjort ophold; og de puerile hofter, hvorpå jeg havde kysset det riflede aftryk efter elastikken i hendes shorts – den sidste udødelige dag bag “Roches Roses”. De femogtyve år, jeg havde levet siden da, skrumpede ind til et skælvende punkt og forsvandt.”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s