Kvinder med hår under armene

“We often associate hairy women with being lazy, unclean or an extreme feminist-cat-loving-lesbian. Body hair is seen as a typically masculine feature, and we often, wrongly, measure a man’s “manliness” by his ability to grow chest and facial hair. Although women have just as much body hair, albeit generally thinner and lighter, as a society we have decided they have to be completely hairless in order to be seen as truly feminine.”  – Turkish student Yasmin Gasimova from Brittain.

Original trykt i juli 2015.

_42439139_julia.203Julie Robers

En trend, der de seneste måneder har fået comeback på de sociale medier, er kampagner hvor kvinder samler sig om at blotlægge dusken på deres ubarberede underarme. De tager billeder af det og publicere det på sociale medier såsom billed-portalen instagram og blogging-rummet Tumblr, og sørger for at ledsage det med et hash tag således at det nemt kan spredes, deles og findes.

weibo2Xiao Yue

Den kinesiske feminist Xiao Yue har været den nok mest fremtrædende profil i bevægelsen qua hendes store engagement på den kinesiske social media platform “Weibo”. Her er billeder ledsaget med hash tagget #WomenArmpitHairCompetition , blevet delt en masse.

Xiao er dog ikke den eneste frontfigur i bevægelsen. Andre kvinder verden over poster også billeder af deres armhuledusk under hash tags som #hairypits og #pithairdontcare

For nogle kvinder er det mest af alt en måde at hylde en naturlig men ofte ildeset hårvækst på, for andre er det mere en måde at sende en protest mod de hårforskrækkede skønhedsidealer som de føler sig presset til at underligge sig, af det omkringliggende samfund. Før 1915 var det helt almindeligt at kvinder gik med hår under armene, ja selv pin-up modellerne fra dengang, er blevet set med underarms dusk.

49a4d666c2b4e50a5f492977fc953c0dSophia Loren

Spurgt ind til bevæggrunden for hendes engagement, svarer Xiao Yue til Shagnhaiist: “Women’s armpit hair is considered to be offensive, rude and ungraceful — how come it makes people so uncomfortable?”. “Women’s underarm hair can be adorable, interesting, humorous, sexy, serious, connotative and ever-changing.”

Det er ikke kun “almindelige” kvinder verden over, der kommer med bidrag – celebrities, musikere og modeller som f. eks. Miley Curys og Madonna, er også kommet med bidrag.

17 kvinder, der på forskellige mere eller mindre bevidste måder har ladet deres armhule behåring stå fremme for medierne.

Kvinder med farvede armhule duske i alleregnbuensfarver – hvad mere kan man ønske sig af et armhule galleri?

Og sidst men ikke mindst:

Kvindelige filmkarakterer, der lever i katastrofe verdener uden at lade det påvirke deres underarms barberingsrutiner. Indespærret i fangeskab, på flugt fra zombier, og strandede på øde Ø’er gennemlever de alle store fare, undtagelsestilstande, og massive katastrofer uden at det en eneste gang for dem til at slække lidt på armhule glat-barberingen. Gad vide om Gillette mon sørger for store beholdninger af Venus skrabere på øde Ø’er? Bare sådan som en del af en (kvindevenlig) nødhjælpspakke ved siden af plastre og forbindinger?

Bagsiden:

Cristiano Ronaldo er et til gengæld et eksempel på en mand, der holder armhulen helt fri for hår.

article-1243987-07DB2F66000005DC-601_224x470

Reklamer

1 Comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s